Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na puree z białej fasoli pomysły Ilony. Do jego wykonania potrzebujesz: białej fasoli w zalewie, czosnku, rozmarynu i skórki z cytryny.
Składniki:
- 3 puszki białej fasoli w zalewie
- 60 ml oliwy
- skórka otarta z 1 cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Wrzucić go do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.Dodać do niego rozmaryn i skórkę z cytryny.Mieszając przesmażyć na średnim ogniu.W między czasie odsączyć fasolę z zalewy i wrzucić ją na patelnie z przesmażonymi przyprawami.Mieszając trzymać na małym ogniu około 4-5 minut.Po tym czasie zdjąć rondelek z ognia i całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego puree.Na koniec doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4