Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron farfalle z makiem i bakaliami

Składniki:


  • 20 dkg makaronu
  • 3 łyżki rodzynek
  • kilka kropli olejku pomarańczowego
  • ¼ kostki masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka cynamonu
  • 2 łyżki maku


Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować al. dente w dużej ilości wody. Rodzynki zamoczyć w ciepłej, przegotowanej wodzie z dodatkiem olejku pomarańczowego  aż spęcznieją. Mak wymieszać z cynamonem, kilkoma kroplami olejku i cukrem. Na patelni podgrzać masło, dodać mak wraz z dodatkami, obsączone rodzynki. Chwilę razem podsmażyć dodać makaron, wymieszać. Podawać posypany cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *