Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grilowana ryba z warzywami

 

Składniki:

  • 4 filety z ryby morskiej ( po ok. 100g )
  • 2 opakowania włoskiego sosu do sałatek ( w proszku )
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 cebula
  • 1 cukinia ( ok. 200 g. )
  • 2 pomidory

Sposób przyrządzenia:
Filety umyć i osuszyć. Sos do sałatek wymieszać z oliwą. Do sosu włożyć filety. Odstawić na 20 min. Cukinię, cebulę i pomidory ( bez pestek ) pokroić w drobną kostkę. Przygotować 4 kwadraty 20×20 cm. z folii. Na niej ułożyć porcje ryby, na nich warzywa. Polać resztą sosu. Zrobić pakunki z folii aluminiowej i piec na rozgrzanym grilu ok. 15-20min. Następnie pakunki rozwinąć i piec jeszcze ok. 5 min.

 

1 comment for “Grilowana ryba z warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *