Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z parówkami

Składniki:


  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 25 dag cienkich parówek
  • 5 łyżek masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku


Sposób przyrządzania:

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać obrane z osłonek i pokrojone w plasterki parówki. Smażyć ok. 3 min. Zawartością patelni polać gorący makaron. Doprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser. Dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *