Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser bananowo-czekoladowy

Składniki:
1 budyń o smaku bananowym
1 budyń o smaku czekoladowym
1 litr mleka
2 banany
1 tabliczka czekolady(mlecznej lub gorzkiej)
2 opakowania herbatników
Sposób przyrządzenia:
Budynie przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Banany pokroić w plasterki, a czekoladę pokroić w kostke. Budynie, od razu po przygotowaniu przekładać do pucharków. Układać na przemian po jednej łyżce budyniu czekoladowego, kilka plasterków banana, herbatnik, łyżka budyniu bananowego ,łyżeczka czekolady, herbatnik…i tak do wyczerpania składników. Zakończyć budyniem bananowym i udekorować czekoladą.
Smacznego!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *