Składniki:
Ciasto:
- olejek waniliowy
- 3 jaja
- 150g masła
- 100 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 300 g mąki
- 1 proszek do pieczenia
Ser:
- 3 serki homogenizowane
- 3 jajka
- 1 cukier waniliowy
- 1 budyń waniliowy bez cukru
- 200g cukru
- 2 puszki mandarynek lub 1 puszka brzoskwiń
Kokos:
- 200g masła
- 200g wiórek kokosowych
- 150g cukru
Sposób przyrządzenia:
Ciasto: cukier ubić z masłem na pianę, dodać całe jajka na zmianę z mąką, proszek do pieczenia i olejek waniliowy. Ser: żółtka ubić z cukrem, dodać serki, budyń i na koniec ubitą pianę z białek. Kokos: masło i cukier zagotować, dodać wiórki, ostudzić tak żeby nie było b. gorące.
Najlepiej ciasto i ser ubić równolegle. Na blachę wysmarowaną bułką nałożyć ciasto, na to pokrojone drobno brzoskwinie, na to nałożyć ser i na wierzch kokos. Piec 45-50 min. w temp. 150stopni.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Olga Szałata