Poszukujesz przede wszystkim sprawdzonych przepisów. Idealnie trafiłeś. Wypróbuj przepis na grillowane filety z indyka. Lista zakupów: filety z indyka, musztarda, majonez, czosnek i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 1 kg filetów z indyka
- 3 łyżki musztardy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Filety z indyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.Dodać do niej musztardę i majonez.Dokładnie wymieszać.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do marynaty.Całość wymieszać i doprawić do smaku słodką i ostrą papryką, solą oraz pieprzem.Do marynaty włożyć mięso.Wstawić do lodówki na około 3 godziny, aby mięso przegryzło się z przyprawami.Wówczas wyjąć mięso z lodówki i kłaść na rozgrzanym ruszcie.Grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4