Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane filety z indyka

Poszukujesz przede wszystkim sprawdzonych przepisów. Idealnie trafiłeś. Wypróbuj przepis na grillowane filety z indyka. Lista zakupów: filety z indyka, musztarda, majonez, czosnek i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 kg filetów z indyka 
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety z indyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej musztardę i majonez.
    Dokładnie wymieszać.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do marynaty.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku słodką  i ostrą papryką, solą oraz pieprzem.
    Do marynaty włożyć mięso.
    Wstawić do lodówki na około 3 godziny, aby mięso przegryzło się z przyprawami.
    Wówczas wyjąć mięso z lodówki i kłaść na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *