Poznaj sekret przepysznych przepisów na szaszłyki z indyka z jogurtowej marynaty. Do wykonania przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, jogurtu naturalnego oraz tymianku.
Składniki:
- 1 pierś z indyka
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego
- 5 ząbków czosnku
- ½ łyżeczki tymianku
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- ostra papryka
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Przed przystąpieniem do przygotowania szaszłyków należy dokładnie oczyścić mięso i osuszyć go na papierowym ręczniku.Następnie pokroić pierś w niezbyt grube paski.Natomiast do miseczki przelać jogurt.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę po czym wrzucić do jogurtu.Dodać jeszcze tymianek i sos sojowy.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem oraz ostrą papryką.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić pod przykryciem do lodówki na około 3 godziny.Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i odsączyć z nadmiaru marynaty.Nabijać je na patyczki od szaszłyków.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4