Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem szpinakowy Olgi

Dziś przepis na pyszny aksamitny krem ze szpinaku. Do wykonania naszego przepisu potrzebujesz: szpinaku, serka śmietankowego, cebuli, bulionu i przypraw. 
 

Składniki:

  • 1 l bulionu
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 1/2 dużej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • łyżeczka mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebule posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Przesmażyć ją po czym przełożyć do garnka.
    Dodać serek śmietankowy i razem wymieszać.
    Następnie szpinak wrzucić na rozgrzana patelnie i rozmrozić trzymając na średnim ogniu.
    Wówczas wbić do niego jajko oraz dodać łyżkę mąki.
    Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do szpinaku i cebuli. 
    Zalać bulionem i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem.
    Gotować około 15 minut na małym ogniu.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *