Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik Magdaleny

Ciasta –  te na co dzień i od święta. Dziś przepis na pyszny sernik Magdaleny. Lista zakupów: biały ser, budyń śmietankowy, żółtka, śmietanka kremowa. 
 

Składniki:

  • 1 kg sera białego
  • 1 szkl oleju
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 szkl mleka
  • 1,5 szkl cukru
  • 8 żółtek
  • 0,5 litra śmietany kremówki 36%
  • herbatniki na spód

Sposób wykonania:

  1. Ser zemleć w maszynce dwukrotnie i wymieszać razem z olejem.
    Następnie do żółtek dodać cukier i razem utrzeć.
    Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo ser.
    Gdy składniki się połączą dodać budynie wymieszane z mlekiem.
    Następnie dodać ubitą śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Na sam koniec białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta.
    Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła.
    Herbatniki pokruszyć i wyłożyć nimi dno formy.
    Wylać na nie ciasto serowe.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny. 
     

Liczba porcji: 9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *