Wykonanie tego przepisu jest dziecinnie proste. Kilka składników i mamy pyszną surówkę. Aby ją przygotować będziesz potrzebował: białej kapusty, czerwonej papryki, koperku i oliwy z oliwek.
Składniki:
- ½ główki białej kapusty
- 1 czerwona papryka
- pęczek koperku
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Sposób wykonania:
-
Z kapusty oderwać zewnętrzne zdrewniałe liście.Resztę drobno poszatkować.Kapustę posolić i skropić sokiem z cytryny.Paprykę dokładnie umyć, przekroić wzdłuż na połówki.Wyciąć gniazda nasienne a resztę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do kapusty.Koperek opłukać pod bieżącą wodą i drobno posiekać.Dodać go do surówki.Całość przemieszać i polać oliwą z oliwek.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4