Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty z papryką i koperkiem

Wykonanie tego przepisu jest dziecinnie proste. Kilka składników i mamy pyszną surówkę. Aby ją przygotować będziesz potrzebował: białej kapusty, czerwonej papryki, koperku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • ½ główki białej kapusty
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek koperku
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek 

Sposób wykonania:

  1. Z kapusty oderwać zewnętrzne zdrewniałe liście.
    Resztę drobno poszatkować.
    Kapustę posolić i skropić sokiem z cytryny.
    Paprykę dokładnie umyć, przekroić wzdłuż na połówki.
    Wyciąć gniazda nasienne a resztę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do kapusty.
    Koperek opłukać pod bieżącą wodą i drobno posiekać.
    Dodać go do surówki.
    Całość przemieszać i polać oliwą z oliwek.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *