Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorowy krem

Kolejna propozycja na znakomity krem. Będziesz zaskoczony jaki dobry. Pomidorowy krem. Do jego wykonania potrzebujesz: soku pomidorowego, pomidorów z puszki, sera feta, papryki i przypraw. 
 

Składniki:

  • 1 l soku pomidorowego
  • puszka pomidorów
  • 150 g sera feta
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ½  czerwonej papryki
  • oliwa
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • bazylia
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę i czosnek posiekać po czym wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą.
    Razem przesmażyć po czym dodać umyta paprykę pokrojoną w kostkę.
    Dodać jeszcze sparzone wrzątkiem, obrane i pokrojone pomidory.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie wlać sok pomidorowy.
    Wymieszać i doprawić do smaku pieprzem, cukrem, bazylią i ziołami prowansalskimi.
    Całość doprowadzić do wrzenia i trzymać na ogniu kolejne 15 minut.
    Po tym czasie dodać pokrojony ser feta.
    Wymieszać i gotować jeszcze przez 5 minut.
    Następnie zdjąć garnek z ognia i całość zmiksować na gładki krem.
    Udekorować zieleniną.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *