Składniki:
- 12 małych filetów z flądry
- 12 krewetek
- 6 małych cebul
- 6 średnich pomidorów
- 1 8 pieczarek
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 1 łyżeczka posiekanego tymianku
- 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- szczypta soli
- pieprz Cayenne
Sposób wykonania:
- Cebulę gotować około 10 minut.
Po tym czasie ją odcedzić i przekroić na pół.
Następnie pomidory i pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.
Natomiast pokrojone mięso oraz krewetki skropić sokiem z cytryny.
Wówczas nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian wszystkie składniki.
Skropić całość oliwą wymieszaną z tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Piec na rozgrzanym grillu około 5 minut ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 5