Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z krewetek, mięsa ryby i warzyw

 

Składniki:

  • 12 małych filetów z flądry
  • 12 krewetek
  • 6 małych cebul
  • 6 średnich pomidorów
  • 1 8 pieczarek
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
  • 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • szczypta soli
  • pieprz Cayenne

Sposób wykonania:

  1. Cebulę gotować około 10 minut.
    Po tym czasie ją odcedzić i przekroić na pół.
    Następnie pomidory i pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.
    Natomiast pokrojone mięso oraz krewetki skropić sokiem z cytryny.
    Wówczas nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian wszystkie składniki.
    Skropić całość oliwą wymieszaną z tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
    Piec na rozgrzanym grillu około 5 minut ze wszystkich stron.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *