Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mrożony mus czekoladowy z rumem

 

Składniki:

  • 200 g mlecznej czekolady ( 2 tabliczki )
  • 400 g śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • 1 łyżka rumu
  • kawałki czekolady do dekoracji ( najlepiej gorzkiej )

Sposób wykonania:

  1. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, które roztopić w kąpieli wodnej.
    Następnie śmietanę z dodatkiem cukru ubić na sztywno.
    Wówczas nie przerywając ubijania dodawać stopniowo czekoladę.
    Na sam koniec wlać jeszcze rum i delikatnie połączyć.
    Powstały krem przelać do pucharków wysmarowanych masłem.
    Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
    Przed podaniem można udekorować kawałkami czekolady.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *