Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ogórków, rzodkiewek i sałaty

 

Składniki:

  •  2 główki sałaty
  •  15 dag ogórka
  •  1 pęczek rzodkiewek
  •  1/8 l śmietany
  •  1 łyżka posiekanego szczypiorku
  •  cukier
  •  sól
  •  cytryna

Sposób wykonania:

  1. Umytą sałatę porwać na mniejsze kawałki.
    Następnie ogórki obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    Natomiast rzodkiewkę pokroić na plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Śmietanę doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Powstałym sosem polać sałatkę.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekanym szczypiorkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *