Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z sosem z łososia

 

Składniki:

  •  400 g wstążek
  •  200 g łososia
  •  200 g kwaśnej śmietany
  •  100 ml bulionu
  •  1 łyżeczka zagęstnika
  •  koperek
  •  1 żółtko
  •  ½ szkl. białego wina
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Następnie do śmietany wlać bulion, wymieszać i gotować na małym ogniu.
    Gdy całość się podgrzeje wrzucić łososia pokrojonego na mniejsze kawałki.
    Wymieszać i gotować kilka minut.
    Po tym czasie dodać żółtko oraz wino.
    Dokładnie wymieszać.
    Gotowy makaron odcedzić i polać go sosem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *