Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki posypane jagodami

 

Składniki:

  •  200 g masła
  •  140 g cukru
  •  180 g mąki
  •  3 jajka
  •  15 g proszku do pieczenia
  •  mrożone jagody/ borówki

Sposób wykonania:

  1. Do masła dodać cukier i całość dokładnie utrzeć.
    Wówczas wbić jajka i dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
    Gotowe wstawić do zamrażalki na 1 godzinę.
    Po tym czasie wypełnić ciastem foremki do 2./3 wysokości.
    Na wierzchu rozłożyć jagody.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *