Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z ziemniakami i bekonem

 

Składniki:

  •  4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
  •  ½ szkl. posiekanych listków natki pietruszki
  •  1 cebula
  •  100 g bekonu
  •  4 jajka
  •  sól
  •  pieprz
     

Sposób wykonania:

  1. Cebulę i ziemniaki obrać po czym pokroić je w plastry.
    Następni bekon pokroić w kostkę i przesmażyć go na rozgrzanej patelni.
    Wówczas dodać cebulę i jeszcze przez chwilę smażyć, aż się zarumieni.
    Dodać jeszcze ziemniaki i pozostawić na ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie wylać jajka roztrzepane z posiekaną natką pietruszki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu do ścięcia jaj.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *