Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos do jajek- musztardowy

 

Składniki:

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki posiekanej drobno naci pietruszki oraz szczypiorku
  • 1/2 szklanki maślanki
  • pieprz, sól
  • ostra papryka
  • ocet owocowy

Sposób wykonania:

  1. Musztardę wymieszać z ketchupem.
    Nie przerywając mieszania dodawać stopniowo maślankę.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze posiekaną zieleninę.
    Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i octem owocowym.
    Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed podaniem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *