Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z papryki i szczypiorku

 

Składniki:

  •  3 czerwone papryki
  •  1 łyżka posiekanego szczypiorku
  •  1 łyżka oliwy z oliwek
  •  sól
  •  mielona słodka papryka
  •  sok z cytryny do smaku
  •  

Sposób wykonania:

  1. Paprykę przekroić na połówki po czym usunąć gniazda nasienne i pokroić paprykę jeszcze na cieńsze paseczki.
    Następnie przełożyć ja do salaterki.
    Natomiast oliwę z oliwek wymieszać ze sokiem z cytryny, słodką papryką i solą.
    Powstałym sosem skropić paprykę.
    Na sam koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *