Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka z kukurydzą i miodem

 

Składniki:

  • 1/2 kg piersi z kury
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 10 dag orzechów nerkowca
  • 3 łyżki miodu
  • 3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • papryka ostra

Sposób wykonania:

  1. Piersi z kurczaka  pokroić w kostkę po czym przesmażyć je na rozgrzanym tłuszczu.
    Wówczas dodać miód oraz rozgnieciony czosnek.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu pod przykryciem około 5 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze kukurydzę oraz paprykę do smaku i smażyć ostanie 5 minut.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *