Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki ze złotym boczkiem

 

Składniki:

  •  1 kg ziemniaków
  •  15 dag wędzonego boczku
  •  2 cebule
  •  łyżka suszonego rozmarynu
  •  1-2 łyżki masła
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki pokroić w plasterki.
    Natomiast boczek pokroić w kostkę a cebulę posiekać.
    Następnie ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego i rozłożyć na nim boczek z cebulką.
    Posypać całość wiórkami masła oraz rozmarynem.
    Oprószyć jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 40 minut.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *