Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior smażony w cieście z piwa

 

Składniki:

  • kalafior
  • olej
  • 1 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • ¾ szkl. jasnego piwa
  • 2 łyżki oleju
  • łyżeczka curry
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora umyć po czym podzielić go na różyczki.
    Wówczas wrzucić go na wrzątek i gotować około5 minut aby był na wpółmiękki.
    Następnie do piwa wbić jajka, dodać mąkę oraz olej.
    Całość dokładnie zmiksować na gładkie ciasto.
    Kalafiora odcedzić po czym zanurzać w cieście.
    Na koniec smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *