Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka smażone w wiórkach kokosowych

 

Składniki:

  •  60 dag piersi kurczaka
  •  jajo
  •  5 łyżek oleju
  •  4 łyżki tartej bułki
  •  4 łyżki wiórków kokosowych
  •  2 łyżki soku z cytryny
  •  2 łyżki mleka
  •  sól
  •  pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Piersi z kurczaka dokładnie umyć po czym pokroić w dużą kostkę.
    Następnie jajko roztrzepać z mlekiem a wiórka kokosowe wymieszać z bułką tartą, odrobiną soli, cukru oraz pieprzu.
    Kawałki kurczaka obtaczamy na początku w jaku z mlekiem a następnie w wiórkach z bułką tartą.
    Przełożyć na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smażyć na złoto około 5 minut z każdej strony.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *