Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z wędzonym łososiem

 

Składniki:

  •  500 g makaronu tagliatelle
  •  200 g wędzonego łososia
  •  150 g śmietany
  •  40 ml brandy
  •  1 łyżka jasnego zagęszczacza do sosów
  •  ½ pęczka koperku
  •  sól
  •  biały pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według  przepisu na opakowaniu.
    W między czasie śmietanę wymieszać razem z brandy i 100 ml wody po czym doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając
    Następnie dodać zagęszczać i gdy sos zacznie gęstnieć dodać pokrojonego w paski łososia.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Miękki makaron odcedzić i wymieszać z sosem.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *