Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z kremem orzechowym

Składniki:

    • 20 dkg orzechów
    • 1 szklanka mleka
    • 1 szklanka cukru pudru
    • 2 żółtka
    • 1 kostka kasi
    • 1 czekolada biała
    • 1 galaretka cytrynowa
    • 1 duży słoik musu jabłkowego

    Sposób wykonania:
    20 dkgorzechów zemleć.zalać gorącym mlekiem mieszając .Następnie dodać 2 żółtka, 1 kostke margaryny, 1 szklanke cukru pudru. Upieczony biszkopt przekroić i posmarować kremem.Na wierzch polać polewą z białej czekolady rozpuszczoną w 2 łyżeczkach śmietany.

1 comment for “Biszkopt z kremem orzechowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *