Składniki:
- 5 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki wrocławskiej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka maku suchego
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru pudru
- 3 łyzki maki
- 1 łyzka kartoflanki
- cukier waniliowy
Krem:
Sposób wykonania:
1 szklanka mleka i cukier zagotowac a następnie rozpuścić mąke i kartoflanke i wlac do garnka abyzrobił się buduń.Odstawić do wystygnięcia. potem utrzeć dwa żółtka i dodawac pokolei budyńi masło roślinne na koniec dodawać cytrynę do smaku. Biszkopt przekroć położyć krem i na to położyć bezy i na to krem, a na krem drugą płytkę na koniec zrobić polewę i polać.
SMACZNEGO ZAWSZE SIĘ UDAJE I JEST SMACZNY!