Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cytrynowe kotlety mielone

 

Składniki:

  • ¾ kg mięsa mielonego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • cytryna
  • jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • kilka gałązek bazylii
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać d mięsa.
Dodać jeszcze bułkę tartą, posiekaną bazylię oraz skórkę startą z cytryny.
Wbić jeszcze jajko i całość dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy formować małe kotlety, które smażyć na rozgrzanej patelni najlepiej bez tłuszczu.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *