Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie z grzybami

Składniki:

    • 10 filetów śledziowych
    • 500 ml. śmietany
    • mały słoik grzybków marynowanych (pieczarki, grzyby leśne) 
    • cebula
    • 2-3 jajka na twardo,
    • 2-3 jabłka
    • kilka ogórków kiszonych
    • sól, pieprz.

    Sposób przyrządzenia:
    Wymoczone śledzie pokroić w mniejsze kaweałki Grzybki, jajka, ogórki, cebulę posiekać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną, posolić, popieprzyć. Polać śledzie, część dzwonków można ułożyć na wierzchu. Posypać natką pietruszki, i posiekanym żółtkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *