Składniki:
- 6 pomidorów
- 2 marchewki
- kawałek selera
- ogórek konserwowy
- jabłko
- 2 łyżki majonezu
- koper mielony
- kilka liści sałaty
- sól
- cukier
Sposób wykonania:
Selera i marchew obrać po czym wrzucić na wrząca wodą i ugotować.
Wówczas wyjąć z wywaru a gdy ostygną pokroić w drobna kostkę.
Następnie jabłko i ogórka również obrać i pokroić w kostkę, usuwając z jabłka gniazdo nasienne.
Wszystkie pokrojone składniki wymieszać ze sobą dodajać majonez.
Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Natomiast pomidory umyć i ściąć z nich wierzch tzw ”czapeczkę” po czym delikatnie wydrążyć pomidory.
Napełnić je warzywno-owocową sałatką i przykryć ściętymi czubkami.
Ułożyć je na półmisku i udekorować listkami sałaty.