Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka z białek z makiem

 

Składniki:

  • 1 szkl białek
  • 1 szkl suchego maku
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • ½ kostki margaryny
  • łyżeczka proszku
  • jabłko

Sposób wykonania;
Białka ubić na sztywna pianę, wówczas nie przerywając ubijania dodawać stopniowo cukier, potem mak a na końcu roztopioną ale chłodną margarynę.
Gdy składniki się połączą dodać jeszcze mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia oraz obrane jabłko starte na tarce.
Całość dokładnie wymieszać przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *