Składniki:
- kostka masła
- 1 szkl cukru
- 2 paczki cukru waniliowego
- 5 jaj
- 1 szkl mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 4 łyżki zmielonych orzechów
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki cynamonu
- łyżeczka rumu
Sposób wykonania:
Masło zmiksować na puszystą masę po czym dodać cukier, cukier waniliowy oraz wbić jajka.
Całość dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
Wówczas wsypać mąkę przesiana proszkiem do pieczenia, połączyć.
Na koniec dodać jeszcze kawę, rozpuszczalną, mielone orzechy, kakao, cynamon i łyżeczkę rumu.
Jeszcze raz wymieszać i powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.