Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka czekoladowa z polewą

Składniki:

  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 5 jaj
  • ½ szkl mąki pszennej
  • ¾ szkl cukru pudru
  • 2 łyżki margaryny
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mleka

Sposób wykonania:
Tabliczkę czekolady połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w rondelku na małym ogniu po czym odstawić ją do ostygnięcia.
Wówczas przelać ją do żółtek.
Dodać jeszcze margarynę oraz cukier puder i całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę.
Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem dopieczenia i dokładnie wymieszać.
Na sam koniec dodo dać białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, delikatnie połączyć.
Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarta.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50minut.
W między czasie druga czekoladę rozpuścić kąpieli wodnej z dodatkiem mleka.
Gorącą udekorować babkę zaraz po upieczeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *