Składniki:
- kostka margaryny
- ½ szkl mleka
- 4 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki kakao
- 1 szkl cukru
- 2 szkl mąki
- garść rodzynek
- 3 łyżki wiórków kokosowych
Sposób wykonania;
Do rondelka wlać mleko, dodać do niego margarynę, cukier oraz kakao.
Całość podgrzewać na małym ogniu aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.
Wówczas zdjąć garnek z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Następnie dodać do masy żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Całość dokładnie wymieszać i na koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę oraz wrzucić rodzynki, delikatnie połączyć.
Powstałe ciasto przelać do formy i wierzch posypać jeszcze wiórkami kokosowymi.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 50 minut.