Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z dyni z jabłkiem i winogronami

Składniki:

  • 30 dag dyni
  • 2 winne jabłka
  • 1 szkl kwaśnej śmietany
  • 1 szkl winogron
  • łyżka posiekanego koperku
  • sok z cytryny
  • cukier puder
  • biały pieprz

Sposób wykonania:    
Obraną dynię zetrzeć na tarce po czym skropić ją sokiem z cytryny i oprószyć cukrem pudrem.
Następnie obrać jabłka ze skórki, usuwając gniazda nasienne i pokroić je w drobną kostkę.
Przełożyć jabłka do dyni, dodać jeszcze winogrona, wymieszać.
Śmietanę lekko ubić i wymieszać z posiekanym koperkiem po czym sosem polać sałatkę.
Doprawić do smaku pieprzem i podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *