Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chutney z cukinii z papryką

 

Składniki:

 

  • 1 kg cukinii
  • 2 cebule
  • 2 papryki
  • ½ kg pomidorów
  • 1 szkl białego octu winnego
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki ziarenek kolendry
  • szczypta pieprzu
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta cukru

Sposób wykonania:
Cukinię i paprykę pokroić w kostkę.
Sparzone pomidory obrać ze skórki i również pokroić w kostkę a cebulę posiekać.
Wszystkie warzywa wmieszać ze sobą, oprószyć solą i ostawić na kilka godzin.
Po tym czasie gotować na małym ogniu, aż powstanie gęsta masa.
Wówczas doprowadzić do smaku cukrem, papryką, pieprzem, kolendra i octem winnym.
Przełoży całość do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odstawić do ostygnięcia do góry dnem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *