Składniki:
- 1 kg cukinii
- 2 cebule
- 2 papryki
- ½ kg pomidorów
- 1 szkl białego octu winnego
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki ziarenek kolendry
- szczypta pieprzu
- szczypta ostrej papryki
- szczypta cukru
Składniki: 1 kg czerwonych porzeczek ½ kg cukru 1 szkl octu winnego 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego ½ łyżeczki pieprzu Sposób wykonania: Porzeczki dokładnie umyć, usuwając szypułki. Następnie zasypać j cukrem i odstawić na 30 minut. Po tym czasie dusić na małym ogniu do powstania jednolitej masy.…
Składniki: 1 ananas 2 jabłka 2 zielone gruszki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanego imbiru garść rodzynków 1 szkl octu winnego 1 szkl cukru 1 łyżeczka soli pieprz Sposób wykonania: Rodzynki zalać wodą i odstawić na bok aby namokły. W między czasie obrać jabłka i gruszki, usunąć z nich gniada nasienne i pokroić na mniejsze…
Składniki: ½ kg jabłek 1 cebula pomarańcza 5 dag rodzynków ½ papryczki chili 10 dag cukru 1 łyżka musztardy francuskiej z gorczycą ½ szkl octu jabłkowego sól pieprz imbir Sposób wykonania: Pomarańcze i jabłka obrać po czym pokroić na mniejsze kawałki usuwając pestki. Wrzucić do garnka, dodając jeszcze posiekaną cebulę oraz ocet jabłkowy. Trzymać na…
Składniki: 1 kg czerwonych porzeczek ½ kg cukru 1 szkl octu winnego 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego ½ łyżeczki pieprz Sposób wykonania: Porzeczki dokładnie oczyścić, usunąć szypułki i zasypać cukrem po czym odstawić na całą noc. Następnego dnia dusić na małym ogniu, aż powstanie jednolita masa. Wówczas…