Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dżem z owoców kiwi z jabłkiem

Składniki:

  • ½ kg owoców kiwi
  • ½ kg winnych jabłek
  • ½ kg cukru
  • ½ szkl wody
  • 1 cytryna

Sposób wykonania:
Obrane owoce kiwi pokroić na mniejsze kawałki.
Jabłka również obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Następnie do rondelka wlać szklankę wody, dodać miód oraz cukier.
Całość gotować na małym ogniu do uzyskania syropu.
Wówczas dodać owoce oraz startą skórkę z cytryny.
Trzymać na małym ogniu około 30 minut do zgęstnienia masy.
Przełożyć ją do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odstawić do ostygnięcia dnem do góry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *