Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brokuły w sosie musztardowym

Składniki:

  • 2 brokuły
  • 1 op gęstej śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 jajko
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • cukier
  •  biały pieprz

Sposób wykonania:
Brokuły opłukać pod bieżącą wodą gotować kilka minut w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
Wówczas je odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
Następnie musztardę wymieszać ze śmietaną.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz cukrem.
Natomiast brokuły podzielić na różyczki, przełożyć do salaterki i polać je sosem musztardowym.
Na koniec jajka ugotować na twardo i pokroić je w kostkę, która posypać brokuły.
Można posypać również posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *