Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane pieczarki z serkiem topionym

 

Składniki:

 

  • ½ kg pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 serek topiony
  • 1 łyżeczka ziół: majeranku, bazylii, oregano

Sposób wykonania:
Od grzybów odciąć nóżki, które drobno posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.
Dodać posiekaną cebulę i dusić na małym ogniu.
Następnie dodać posiekane zioła i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Farszem napełnić kapelusze grzybów.
Ułożyć je na blasze i na każdym położyć plasterek sera.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać, aż ser się zacznie topić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *