Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z jaj z cebulką

Składniki:

  • 4 gotowane jajka
  • 1 surowe jajko
  • 1 cebula
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Ugotowane jajka obrać ze skórki i drobno pokroić.
Następnie na 2 łyżkach masła przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas dodać 2 łyżki bułki tartej oraz pokrojone jajka.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wlać śmietanę oraz wbić jajko.
Dokładnie wymieszać.
Z powstałej masy uformować mały kotlety, które obtoczyć  w reszcie bułki tartej.
Smażyć je na reszcie masła z dodatkiem oliwy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *