Składniki:
- łyżka oliwy z oliwek
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- łyżka gotowej przyprawy curry
- ½ łyżeczki cynamonu
- ½ łyżeczki soli
- 1 ½ szkl wody
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- cukinia
- puszka pomidorów
- 45 dag krewetek
- 4 szkl ugotowanego brązowego ryżu
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przeszyć posiekaną cebulę i czosnek.
Wówczas dodać curry, cynamon, sól i wodę.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchewki pokrojone w plasterki.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie dodać cukinię pokrojoną w plastry, pomidory razem z zalewą oraz krewetki.
Ponownie gotować pod przykryciem kolejne 10 minut.
Podawać razem z ryżem.