Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muszelki z kolorową papryką

Składniki:

  • 3 łyżki masła
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 1 szkl posiekanej cebuli
  • 1 szkl zielonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 1 szkl czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 1 szkl żółtej papryki pokrojonej w kostkę
  • sól
  • pieprz
  • 2/3 szkl tłustej śmietany
  • 500 g makaronu muszelki
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • ½ szkl startego parmezanu

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas wrzucić 3 kolorową paprykę.
Trzymać na małym ogniu do miękkości papryki.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie wlać śmietanę i gotować do momentu, aż połową śmietany wyparuje.
Wrzucić ugotowany według opisu na opakowaniu makaron i dokładnie wymieszać.
Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki oraz startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *