Składniki:
- pierś z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ¼ szkl mąki
- 10 dag krewetek
- 10 dag przegrzebków
- 4 ząbki czosnku
- 1 szkl bulionu z kury
- łyżeczka bazylii
- łyżeczka oregano
- sól
- pieprz
- 10 suszonych pomidorów
- 1 szkl szpinaku
- 250 g makaronu radiatori
Sposób wykonania:
Piersi kurczaka rozbić lekko tłuczkiem na kotlety po czym smażyć je około 5 minut z każdej strony na rozgrzanej oliwie.
Następnie odstawić je na bok a na patelni przesmażyć około 3 minut przegrzebki razem z krewetkami oprószone mąką.
Również odstawić na bok a na patelni przesmażyć na reszcie oliwy czosnek na złoto.
Wówczas dodać kurczaka, krewetki, przegrzebki oraz bulion z kury.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano.
Na sam koniec dodać szpinak i pomidory.
Dusić ostatnią minutę i podawać z ugotowanym makaronem.