Składniki:
- 2 łyżki masła
- cebula
- 6 ząbków czosnku
- 4 puszki pomidorów
- 3 wołowe kostki rosołowe
- 2 łyżeczki soli
- 5 suszonych papryczek chili
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 90 dag makaronu kolanka
- ½ szkl startego parmezanu
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę i czosnek.
Wówczas dodać pomidory razem z zalewą i gotować na małym ogniu do zgęstniania około 1,5 godziny.
Następnie dodać kostki bulionowe.
Wymieszać aby się rozpuściły i doprawić do smaku solą i chili.
Dusić na małym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie wyjąć papryczki i ząbki czosnku a wlać olej.
Ponownie wymieszać i dodać makaron ugotowany według opisu na opakowaniu.
Przed podaniem posypać parmezanem.