Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z pieczarkowym sosem

Składniki:

  • 3 łyżki masła
  • 300 g pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki suszonego rozmarynu
  • pieprz
  • ½ szkl tłustej śmietany
  • sól
  • 100 g makaronu linguine
  • 5 dag sera bel passe
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:
Na rozgrzane masło wrzucić pieczarki pokrojone w plasterki, posiekany czosnek, rozmaryn i pieprz.
Całość wymieszać i smażyć 5 minut.
Po tym czasie dodać śmietanę i gotować do zgęstnienia sosu.
Doprawić do smaku solą.
Następnie dodać makaron ugotowany według opisu na opakowaniu.
Wrzucić jeszcze ser pokrojony w kostkę i mieszać tak długo aż się rozpuści.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *