Składniki:
- masło
- 2 puszki tuńczyka
- pomidor
- ½ szkl startego sera mozzarella
- 1 szkl mleka
- 1 szkl maki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3 łyżki masła
- 2 jajka
- łyżeczka suszonego koperku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Formę do tarty posmarować masłem po czym rozłożyć na niej równomiernie kawałki tuńczyka.
Następnie rozłożyć kawałki pomidora i posypać całość startym serem.
Natomiast do mleko wlać do mąki.
Dodać proszek do pieczenia, sól, masło, jajka oraz koperek.
Całość dokładnie zmiksować na gładkie ciasto.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przelać do formy.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 35 minut.