Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chowder z ziemniaków i kukurydzy

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • czerwona papryka
  • łyżeczka kuminu
  • łyżeczka bazylii
  • łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 20 dag zielonych papryczek chili
  • 300 g kukurydzy
  • 2 szkl mleka

Sposób wykonania:
Ziemniaki pokroić w kostkę po czym zalać je 2 szklankami wody i gotować je około 20 minut.
W między czasie w innym garnku zagotować ½ szkl wody i podgotować  w niej posiekaną cebulę, czosnek oraz paprykę.
Po około 5 minutach dodać kumin, bazylię, sól oraz pieprz i gotować kolejne 5 minut.
Następnie utłuc ziemniaki razem z wodą w której się gotowały po czym dodać cebulę z czosnkiem i papryką.
Dodać jeszcze kukurydzę, mleko oraz posiekane chili.
Dokładnie wymieszać i podgrzewać ostanie 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *