Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Halibut w cieście

Składniki:

  • ½ kg filetów z halibuta
  • ½ szkl mąki ryżowej
  • ½ szkl mąki pszennej
  • 1 białko
  • ½ szkl wody gazowanej
  • ½ szkl oleju
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Obie mąki wymieszać ze sobą po czym dodać szczyptę soli , białko oraz wodę.
Całość dokładnie zmiksować na gładkie ciasto.
Następnie halibuta pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą oraz pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
W cieście zanurzać kawałki ryby i smażyć je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *