Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z kurczaka z boczniakami Iwony

Składniki:

  • 35 dkg świeżych  boczniaków
  • 4 podwójne piersi z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • jajko
  • 15 dkg sera pleśniowego
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 3 łyżki  masła
  • ½ szklanki oleju
  • sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:
Boczniaki dokładnie umyć, odciąć twarde korzonki, pokroić w paski, poddusić na maśle z dodatkiem oleju, dodać pokrojoną w piórka cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Piersi  rozkroić na pojedyncze kotlety, lekko rozbić  doprawić do smaku solą i pieprzem, na każdy położyć, grzybowe nadzienie, plaster sera pleśniowego i zwinąć.  Roladki panierować w tartej bułce i smażyć na złocisty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *